SOLE
SOLE
SOLE

Sole

SOLE je termički obrađena(pržena) soja.Proizvedena je isključivo od domaće vrste soje koja nije genetski modifikovana.
U proizvodnom procesu koriste se isključivo prirodni antioksidanti i arome.

Proizvodimo je:

  • slanu
  • sa ukusom slanine
  • sa ukusom pizze
  • sa paprikom

Pakovanja su: 70g;500g;2000g

LEKOVITA SVOJSTVA SOJE

  • -Snižavanje nivoa holesterola i triglicerida n krvi.
  • Dobar je izvor ugljenih hidrata za dijabetičare.
  • Odličan je lek za kardiovaskularni sistem.
  • Sprečavanje stvaranja, kao i rastvaranje žučnog kamena.
  • Regulisanje šećera u krvi.
  • Regulisanje varenja i lečenje konstipacije (zatvora).
  • Umanjenje rizika od raka i zaštita od dejstva kancerogenih materija iz zagađenog vazduha, vode i hrane.
  • Jačanje opšteg imunog sistema.
  • Jačanje funkcija nervnog sistema.

Soja spada u mahunarke velike hranljive vrednosti i veoma povoljno utiče na zdravlje. Smatra se da soja potiče iz Kine i da se koristi u ishrani više od 4000 godina. Stručnjaci soju svrstavaju u tzv. funkcionalnu hranu, tj. hranu koja leči.

Sastav:
Soja sadrži malo kalorija, ali dosta korisnih sastojaka potrebnih ljudskom organizmu: Soja deluje na organizam kao antioksidant i slično kao hormon estrogen.

Način delovanja i upotrebe:
Soja je pogodna za ishranu zbog relativno malo kalorija koje sadrži, a u sebi ima biljnih vlakana i drugih korisnih supstanci. Idealno ako živite užurbano i potrebna vam je zdrava užina kada ste u pokretu. Povoljno je to što soja može zameniti namirnice životinjskog porekla kao što su meso i mleko. Preporučuje se umereno korišćenje soje u ishrani, dva do tri puta nedeljno.